Μοναδική!

Σοκολατοποιία Laura

1948

Η ιστορία μας ξεκινά το 1948.

O Βασίλης Σάββας έλληνας ομογενής της Αιγύπτου, ιδρύει στο Κάιρο μία από τις μεγαλύτερες σοκολατοποιίες της εποχής.

Την Rosina.

 Είναι γεγονός ότι ο Βασίλης καταφέρνει να σημειώσει μεγάλη ανάπτυξη σε σύντομο χρονικό διάστημα. Προπάντων με επιμονή, σκληρή δουλειά και σύμμαχο τα προϊόντα των οποίων την ποιότητα φρόντιζε κατεξοχήν ο ίδιος. Έτσι η Rosina επεκτείνει την εμπορική της δραστηριότητα στον τομέα της σοκολάτας και των ζαχαρωδών. Στο μεταξύ τα προϊόντα της εμφανίζουν διαρκώς όλο και αυξανόμενη ζήτηση. Κατά συνέπεια σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα, ο Βασίλης καταφέρνει και δημιουργεί συνολικά τέσσερα εργοστάσια παραγωγής.

1966

Οι έντονες οικονομικές και πολιτικές αναταραχές στην Αίγυπτο θα φέρουν τον Βασίλη Σάββα αντιμέτωπο με σοβαρά, ανυπέρβλητα εμπόδια. Κατά συνέπεια αναγκάζεται να εγκαταλείπει την Αίγυπτο, και την αγαπημένη του “κόρη”..

Την σοκολατοποιία Rosina.

Η επιστροφή του Βασίλη στην Ελλάδα, σηματοδοτεί και το πείσμα ενός ανθρώπου που έχει ένα και μοναδικό όραμα..  Έναν πιο γλυκό κόσμο!

Αναμφισβήτητα η απόφαση του να ξεκινήσει πάλι από την αρχή, έχει παρθεί από την καρδιά του πολύ πριν πατήσει το πόδι του στην γενέτειρά του, την Αθήνα

Η ιστορία μας Rosina egypt

1968

Είναι 1968 και ο Βασίλης Σάββας με το πάθος και την αγάπη που έτρεφε για την Rosina, θα ιδρύσει μια νέα επιχείρηση και θα την εγκαταστήσει σε ένα τριώροφο εργοστάσιο στο Μοσχάτο. Η νεογέννητη “κόρη”, αυτή την φορά ακούει στο όνομα  “Laura”.

Είναι γεγονός ότι πολύ σύντομα η φήμη της νέας σοκολατοποιίας θα εξαπλωθεί σε ολόκληρη την χώρα και με σύμμαχο το εμπορικό δαιμόνιο και το ήθος του ανθρώπου Βασίλη, η Laura θα αποκτήσει ένα πιστό προσωπικό 50 ατόμων, που θα την βοηθήσουν να γίνει η προμηθευτής των μεγαλύτερων ζαχαροπλαστείων της εποχής.

acropolis

1970

Έπειτα από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, ο Βασίλης Σάββας αποβιώνει, αλλά αφήνει στο πόστο του έτοιμους να αναλάβουν τα ηνία της Laura τους δύο γιους του, τον Κωνσταντίνο και τον Ευάγγελο Σάββα.

 

Έχουμε 1970. H Laura με τον ενθουσιασμό των αδερφών Σάββα και πιστή στο όραμα του πατέρα τους και ιδρυτή Βασίλη,  κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα της..  Eπενδύει στην παραγωγή καραμέλας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Laura, είναι και η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που προωθεί καραμέλες σε συσκευασία. Και πράγματι γνωρίζει τεράστια επιτυχία. Οι συσκευασίες της αδιαμφισβήτητα θα γίνουν ανάρπαστες από την πρώτη στιγμή!

Για δύο συνεχόμενες δεκαετίες η Laura διαγράφει μια σταθερά ανοδική πορεία. Κατόπιν το τέλος του 20ου αιώνα θα την βρει να εξάγει τις γλυκές της δημιουργίες σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο.

caramel

2010

Φτάνουμε στο 2010, με τον εκπρόσωπο της τρίτης γενιάς της οικογενειακής επιχείρησης. Tον εγγονό και συνονόματο του ιδρυτή Βασίλη και γιο του Ευάγγελου Σάββα, να αναλαμβάνει την ευθύνη της συνέχειας της γλυκιάς ιστορίας της Laura.

Ο εγγονός Βασίλης Σάββας, έχει μεγαλώσει μέσα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον με ρίζες που το συνδέουν βαθιά με την σοκολάτα.  Αναμφισβήτητα οι γνώσεις του παππού και του πατέρα του, συμπληρώνουν την εμπειρία, την γνώση και την αγάπη που τρέφει ο ίδιος για την πολύτιμη ζαχαροπλαστική ύλη.

Ο Βασίλης εκφράζει μέσα από την επιχειρηματικότητά του δυναμικά μία σειρά από νέες, πρωτότυπες, μοντέρνες και εξελιγμένες ιδέες.  Mε μοναδικό σκοπό η Laura να συνεχίσει να γλυκαίνει με τις δημιουργίες της και τους πιο απαιτητικούς πελάτες.  Εξάλλου πάντα θα βάζει τον πήχη ψηλά, όπως αρμόζει άλλωστε στην οικογενειακή  επιχείρηση με την μακροχρόνια παράδοση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σοκολατοποιία συμμετέχει σε διεθνείς εκθέσεις, με τον  Βασίλη να παρακολουθεί τις νέες τάσεις και εξελίξεις, ταξιδεύοντας σε διάφορες χώρες του κόσμου. Ασφαλώς με κατεξοχήν σκοπό του την αμείωτη διατήρηση της έντασης των συναισθημάτων που προκαλεί ένα προϊόν που φέρει την επωνυμία.. Laura.

excibition